logo
امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱:۱۳
[ شناسه خبر : ۴۱۳۰۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
در گزارش موج‌رسا بخوانید؛

تاب‌آوری موثر در پیشگیری از اعتیاد

تاب‌آوری-موثر-در-پیشگیری-از-اعتیاد-
اعتیاد از جمله مشکلاتی است که امروزه جوانان و نوجوان به صورت ناخواسته با آن رو به رو هستند و بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات والدین در پیشگیری از آن ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ اعتیاد از مسائلی است که تنها جسم را درگیر نمی‌کند بلکه روح و روان را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و بسیاری از افراد که از روی ناآگاهی وارد این بلای خانمان‌سوز شدند، نمی‌توانید مصرف مواد را متوقف کنند.

بیشتر بخوانید

از دیگر علل گرایشات افراد به مواد مخدر را می‌توان علل روحی و عدم اطلاع از عواقب آن دانست زمانی که فرد در زندگی نتواند رنگ امید را درک کند و به سلامتی روح و جسم اهمیت دهد و هدف از زندگی را به وضوح درک کند به سمت و سوی مواد کشیده خواهد شد. از سویی دیگر دوستان ناباب مخصوصاً در سنین پایین عامل اصلی اعتیاد نوجوان به مواد مخدر است، با این وجود استان زنجان نیز از این پدیده در امان نمانده است و همواره اخبار مختلفی از کشف مواد مخدر ارایه می‌شود.

  

کشف ۶۹۶ کیلوگرم مواد مخدر در زنجان

محسن حسین‌خانلو رئیس مرکز مشاوره پلیس آگاهی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا بیان اینکه پلیس اقدامات مهم در راستای مقابله با سوداگران و قاچاقچیان مواد مخدر در استان با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در ۶ ماهه اول سال جاری انجام داده است، اظهار کرد: در این مدت ۶۹۶ کیلوگرم انواع مواد مخدر در سطح استان زیر نظر پلیس مبارزه با مواد مخدر کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه مرکز مواد مخدر استان زنجان در ۶ ماه اول سال موفق به انهدام ۱۱ باند تهیه و توزیع مواد مخدر شده است که بیش‌ترین کشفیات مواد مخدر تریاک گزارش شده است.

رئیس مرکز مشاوره پلیس آگاهی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان عنوان کرد: در ۶ ماهه اول سال ۳ هزار و ۹۰۰ نفر معتاد از قبیل خورده فروش، توزیع کنندگان و قاچاقچیان و.. از سطح شهر جمع‌آوری شده است.

وی افزود: در بحث نقاط آلوده و پاکسازی اقدامات مهمی در اطراف مدارس از قبیل زیر نظر گرفتن توزیع‌کنندگان به صورت نامحسوس مخصوصاً پایه اول و دوم متوسطه اطراف مدارس انجام شده است.

بزرگ‌ترین عامل گرایش به مواد احساس پوچی است 

فاطمه حسنی روانشناس بالینی بخش آنکولوژی بيمارستان ولیعصر (عج) زنجان: در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موج‌رسا با بیان اینکه 

یکی از مواردی که در حوزه اعتیاد مهم و حائز اهمیت بوده پرداختن به چگونگی کشش افراد به سمت استفاده از الکل و مواد مخدر است، اظهار کرد: نظریه‌های مختلفی در این باره ارائه شده که مهم‌ترین آنان خوددرمانی، رفتار از روی اجبار و یادگیری مشکل‌ساز است.

وی با بیان اینکه طبق بررسی‌های انجام شده در افراد مختلف که دچار اعتیاد هستند، گفت: اضطراب، پریشانی در خواب، استرس، مشکلات شخصیتی و ضد اجتماعی از عوامل مهم گرایش فرد به سمت اعتیاد بیان شده است.

روانشناس بالینی بخش آنکولوژی بيمارستان ولیعصر (عج) زنجان افزود:  آسیب‌های روانی در افراد مختلف مخصوصاً در سنین پایین که فرد دچار فشارهای روانی سخت، بيش‌تر قابل رؤیت است.

وی تأکید کرد: این فرضیه غیرقابل باور که هر کس در معرض مواد بوده اعتیاد پیدا می‌کند در واقع اصلاً فرضیه درست نیست.

روانشناس بالینی بخش آنکولوژی بيمارستان ولیعصر (عج) زنجان ادامه داد: افرادی که دچار اعتیاد و مواد مخدر شده‌اند زمانی که صحبت به میان می‌آید بزرگ‌ترين علت گرایش به استفاده از مواد مخدر را احساس پوچی می‌دانند که بیش‌ترین ضربه را به روح و روان وارد می‌کند.

بیکاری عامل اصلی اعتیاد است 

سید رضا موسوی کارشناس مواد مخدر زنجان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موج‌رسا با بیان اینکه مواد مخدر از جمله مشکلاتی است که نیاز به بررسی و برنامه‌ریزی دارد، اظهار کرد: عدم داشتن اطلاعات کافی والدین، جوانان و نوجوانان در بحث مواد مخدر باعث گرایش افراد به این بلای خانمان‌سوز می‌شود.

وی با بیان اینکه از علت‌های مهم در امر گرایش جوانان به مواد مخدر مخصوصاً در امر توزیع و فروش را می‌توان بیکاری آنان و عدم حمایت‌های کافی از نظر شغلی دانست، ابراز کرد: نداشتن شغل و درآمد مانع تشکیل خانواده می‌شود که به دنبال آن فرد برای تأمین مایحتاج خود دست به توزیع مواد می‌زند که در بسیاری از موارد به علت نداشتن انگیزه کافی، احساس سرخوردگی و تنش در خانواده فرد به سمت اعتیاد و مواد مخدر پیش می‌رود. 

کارشناس مواد مخدر افزود: در این میان داشتن دوستان ناباب نیز زمینه لازم برای تحقق این امر را فراهم می‌کند.

 

 شروع اعتیاد از ۱۳ تا ۲۵ سال است 

امیرحسین باباخانی کارشناس آزمایشگاه مواد مخدر زنجان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی موج‌رسا با بیان اینکه امروزه اعتیاد جوانان در جامعه به مواد مخدر گراس یا همان گل بیش‌تر بوده، اظهار کرد: باید در نظر داشت که این ماده نوعی مواد مخدر بوده که توهم‌زا است.

وی با بیان اینکه شروع اعتیاد از سن ۱۳ تا ۲۵ سال است، ادامه داد: مصرف مواد مخدر بیش‌تر در بین نوجوانان و جوانان دیده می‌شود و به دسته‌های متفاوت تقسیم‌بندی می‌شود.

کارشناس آزمایشگاه مواد مخدر زنجان عنوان کرد: گل جزو مواد روان‌گردان نو ظهور است که به آن (ام پی اس) گویند که در جامعه مصرف آن به چشم می‌خورد.

وی ابراز کرد: انواع مختلفی از مواد مخدر در جامعه وجود دارد دسته دیگر از مواد به نام کمیکال نام دارد که در بین جوانان مصرف آن رایج بوده این ماده مخدر نوع صنعتی گل است.

کارشناس آزمایشگاه مواد مخدر زنجان گفت: بالا بودن آگاهی و داشتن اطلاعات لازم در بین جوانان مانع کشش آنان به سمت مواد می‌شود. بالا بردن سطح آگاهی در بین جوانان و دقت کافی والدین در انتخاب دوست مخصوصاً در بین جوانان می‌تواند در بسیاری از موارد مانع گرایش فرد به مواد مخدر باشد.

با تمام این‌ها ورزش، داشتن زندگی سالم، امید و داشتن اعتماد به نفس از عواملی است که مانع استفاده فرد از مواد مخدر است و خانواده و جامعه نیز باید هم پای جوانان و نوجوان در بالا بردن سطح دانش و آگاهی مفید وارد عرصه شوند.

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر